Tämä sivu on tulostettu Merikarvian seurakunnan internet-sivuilta (www.merikarvianseurakunta.fi) perjantaina 5.6.2020 klo 1:35

Etusivu > Seurakuntatiedot

Seurakuntatiedot

Seurakunnan vapaaehtoisten ystävänvälitys. Ystävävälityksen numero on 0401975546 tai diakoni Helena Valli 040 4805754.
JUMALANPALVELUKSIIN VOIDAAN JÄLLEEN OSALLISTUA KESÄKUUSTA ALKAEN

Jumalanpalvelukseen osallistuminen tulee mahdolliseksi 1.6.2020 lukien Arkkihiippakunnan ohjeistuksen mukaisesti. Viisikymmentä osallistujaa on suositus. Oletus on, että osallistujia on tätä vähemmän.
Kesäkuun alusta alkaen jumalanpalveluksissa on mahdollista viettää ehtoollista.

Mitä seurakuntalaisen on hyvä tietää
1. Terveys:
seurakuntalaisella ei saa olla COVID-19 infekstioon sopivia oireita (nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, kuume, pahoinvointi, ripuli)
2. Turvavälit:
Kirkon sisäänkäyntiin, joka on vain kirkon takana oleva ovi (siis Alakylän puoleinen) on asetettu seurakuntalaisille tarkoitettu käsien desifiointipiste sekä asianmukainen ohje turvavälejä sekä yskimis- ja aivastushygieniaa varten. Seurakuntalaisille on merkitty istumapaikat teippimerkinnoin penkeissä niin, että turväli on vähintään 1,5 metriä. Tämä ei koske saman perheen jäseniä.
3. Käsihygienia
Kädet desinfioidaan Alakylän puoleisella ovella, joka on ainut sisääntuloväylä.
4. Ehtoollisen jako:
Ehtoollinen on jaettuna alttarille siten, että viinipikarissa on puolikas leipää valmiina. Viinipikarista ei leipää voi enää ottaa käteen, vaan syöminen ja juominen tapahtuu ainoastaan juomalla. Ehtoolliselle osallistuvat nauttivat ehtoollisen seisaallaan polvistumatta, ja ehtoollisen toimittaja lausuu kaikille yhteisesti ensin "Kristuksen ruumis, sinun puolestasi annettu ja vuodatettu"
5. Muuta huomioitavaa
Ehtoollisaineet eivät altistu virukselle, koska suntio on pessyt kätensä oikein ja huuhdellut ne desinfiointiaineella. Lisäksi suntio käyttää käsineitä. Pappi ei ole tekemisissä ehtoollisaineiden kanssa. 1,5 m turvaväli tulee säilyttää mahdollisuuksien mukaan koko ajan. Ehtoolliselle ei ole syytä jonottaa, ei liioin odottaa vuoroa tiiviissä ryhmässä. Suntio on ohjaamassa seurakuntaa myös ehtoollisenvieton aikana.

Toistaiseksi viikkotoiminta on lopetettu.
Ylijäämä leipää ja EU-ruokaa jaossa diakoniatoimistossa klo 9 ma, ke, pe. Jos tarvitset, ota yhteyttä puh. 040-4805 754/Helena Valli.
Jos tarvitset muuta apua tai keskustelukumppania niin soita.
YLE VAHVISTAA HARTAUSOHJELMIA PANDEMIAN AIKANA
Tv:ssä jumalanpalveluksia lisätään toistaiseksi niin, että lähetys on sekä juhlapyhinä, että jokaisena sunnuntaina. Nyt keväälle on sovittu neljä ylimääräistä sunnuntailähetystä.
Yle Radio 1:ssä on aamu- ja iltahartaudet uusintoineen joka arkipäivä sekä lauantaisin. Sunnuntaisin on kaksi jumalanpalvelusta, muina juhlapyhinä yksi.
Tv 1:n ohjelmistossa on normaalisti lauantaisin Pisara-hartaus. Sunnuntaisin ja muina kirkollisina pyhinä lähetetään yhteensä 37 tv-jumalanpalvelusta vuodessa.
VIIKKO 23
Su 7.6.
Sanajumalanpalvelus kirkossa klo 10, Broberg ja Virtalaine.
VIIKKO 24
To 11.6.
Kirkkovaltuuston kokous seurakuntatalolla klo 18.
Kesäillan musiikkihetki kirkossa klo 18, Virtalaine.
Su 14.6.
Sanajumalanpalvelus kirkossa klo 10, Broberg ja Eila Kivilahti.
VIIKKO 25
La 20.6.
Messu kirkossa klo 10, Broberg ja Virtalaine.
VIIKKO 26
Su 28.6.
Messu kirkossa klo 10, Erkki Helander ja Virtalaine.

RAUHANYHDISTYS:
Toiminta on toistaiseksi tauolla.