Seurakuntatiedot

Seurakunnan vapaaehtoisten ystävänvälitys. Ystävävälityksen numero on 0401975546 tai diakoni Helena Valli 040 4805754.
Mitä seurakuntalaisen on hyvä tietää
1. Terveys:
seurakuntalaisella ei saa olla COVID-19 infekstioon sopivia oireita (nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, kuume, pahoinvointi, ripuli)
2. Turvavälit:
Kirkon sisäänkäyntiin, joka on vain kirkon takana oleva ovi (siis Alakylän puoleinen) on asetettu seurakuntalaisille tarkoitettu käsien desifiointipiste sekä asianmukainen ohje turvavälejä sekä yskimis- ja aivastushygieniaa varten. Seurakuntalaisille on merkitty istumapaikat teippimerkinnoin penkeissä niin, että turväli on vähintään 1,5 metriä. Tämä ei koske saman perheen jäseniä.
3. Käsihygienia
Kädet desinfioidaan Alakylän puoleisella ovella, joka on ainut sisääntuloväylä.
4. Ehtoollisen jako:
Ehtoollinen on jaettuna alttarille siten, että viinipikarissa on puolikas leipää valmiina. Viinipikarista ei leipää voi enää ottaa käteen, vaan syöminen ja juominen tapahtuu ainoastaan juomalla. Ehtoolliselle osallistuvat nauttivat ehtoollisen seisaallaan polvistumatta, ja ehtoollisen toimittaja lausuu kaikille yhteisesti ensin "Kristuksen ruumis, sinun puolestasi annettu ja vuodatettu"
5. Muuta huomioitavaa
Ehtoollisaineet eivät altistu virukselle, koska suntio on pessyt kätensä oikein ja huuhdellut ne desinfiointiaineella. Lisäksi suntio käyttää käsineitä. Pappi ei ole tekemisissä ehtoollisaineiden kanssa. 1,5 m turvaväli tulee säilyttää mahdollisuuksien mukaan koko ajan. Ehtoolliselle ei ole syytä jonottaa, ei liioin odottaa vuoroa tiiviissä ryhmässä. Suntio on ohjaamassa seurakuntaa myös ehtoollisenvieton aikana.

KUULUTUS
Kirkkolain luvun 17 hautaustoimea koskevien määräysten mukaan Merikarvian seurakunta on tarkistanut seurakunnan uudella hautausmaalla olevien hautojen hallinta-aikoja. Niille haudoille, joiden hallinta-aika on päättynyt, asetetaan haudan hallinta-ajan päättymistä koskeva ilmoitus. Hauta-oikeuden haltija voi hakea haudan hallinta-ajan pidennystä (KL luku 17 § 2, § 9). Asianomaisia pyydetään ottamaan yhteyttä Merikarvian seurakunnan taloustoimistoon, sähköpostiosoite: merikarvian.seurakunta@evl.fi, p. 02 5512 300 tai osoite: Kauppatie 50, 29900 Merikarvia.

Merikarvialla, 11.6.2020
Merikarvian seurakunnan kirkkoneuvosto
VIIKKO 38
Pe 18.9.
Su 20.9.
Messu kirkossa klo 10, Broberg ja Virtalaine.
Kuvaskankaan kyläjumalanpalvelus ja messu Kuvaskankaan kylätalolla klo 14, Broberg ja Virtalaine. Kutsutaan mukaan myös Koittankosken, Lauttijärven ja Honkajärven kyläläisiä.

VIIKKO 39
Ma 21.9.
Ti 22.9.
Tulevien, nykyisten ja entisten omaishoitajien yhteinen iltapäivä Kräsourassa klo 12 - 14, Valli.
Ke 23.9.
Aamupuuroa tarjolla turvallisuusohjeita noudattaen seurakuntatalolla klo 9-10, vapaaehtoinen kahviraha.
EU-ruuan ja leipien jako diakoniatoimistossa klo 9-10.
Viikkohartaus kirkossa klo 13, Valli ja Virtalaine.
Kuoroharjoitukset seurakuntatalolla KLO 16, Virtalaine.
Kynttilä lapsensa menettäneille siunauskappelilla klo 18, Valli ja Virtalaine.
To 24.9.
Käsityökerho seurakuntatalolla klo 12, Valli.
Virsi-ilta seurakuntatalolla klo 18, Virtalaine.
Su 27.9.
Sanajumalanpalvelus kirkossa klo 10, Broberg ja Virtalaine.
VIIKKO 40
Ma 28.9.
EU-ruuan ja leipien jako diakoniatoimistossa klo 9-10.
Omaishoitajien vertaistukiryhmä seurakuntatalolla klo 13, Valli.
Ke 30.9.
EU-ruuan ja leipien jako diakoniatoimistossa klo 9-10.
Kirkonkylän lähetyspiiri seurakuntatalolla klo 13, Broberg ja Virtalaine.
Kuoroharjoitukset seurakuntatalolla klo 17, Virtalaine.
Su 4.10.
Mikkelinpäivän perhejumalanpalvelus kirkossa klo 10, Broberg ja Virtalaine. Vuoden aikana kastettujen lasten vanhemmille ja kummeille järjestetty jumalanpalvelus.
Seurakunnan lapsi- ja nuorisotyö
Seurakunnan lapsi- ja nuorisotyö on tehnyt pieneksi kesäpuuhaksi, kaksi erilaista valokuvasuunnistusta; pienille ja vähän isommillekin lapsille/nuorille. Toinen valokuvasuunnistus löytyy seurakunnan piha-alueelta, toinen rata kulkee pitkin keskustan aluetta. Alkuohjeistus löytyy seurakunnan lapsi- ja nuorisotyön ovelta. Molemmissa suunnistuksissa tehtävänäsi on etsiä kaikki valokuvarastit ja sieltä löytyvät symbolit. Ratkaisun avulla, saat kirkkoherranvirastossa olevan "aarrearkun" auki, josta saat ottaa pienen palkinnon.
Huom!
Virastosta palkinnon voi hakea ma - pe 9 - 14.
Jos viraston ovi ei ole auki, soita (oikealla olevaa) ovikelloa.
P.S. Rasteille muistamista helpottamaan voit ottaa mukaasi kynän ja paperia tai puhelimen.
Annathan rastien olla omilla paikoillaan, että niistä on muillekin iloa! Mukavaa rastien metsästystä!

Terveisin, Merikarvian seurakunnan lapsi- ja nuorisotyö

RAUHANYHDISTYS

Su 20.9. klo 16 Seurat Merikarvian kirkossa