Seurakuntatiedot

Seurakunnan vapaaehtoisten ystävänvälitys. Ystävävälityksen numero on 0401975546 tai diakoni Helena Valli 040 4805754.
Tärkeä ilmoitus rauhanajan poikkeusolojen vaikutuksesta Merikarvian seurakunnan TOIMINTAAN.
Merikarvian seurakunta on 13.3. alkaen 31.5.asti lähtenyt noudattamaan Kirkkohallituksen ja Turun Arkkihiippakunnan ohjeita COVID-19- tartuntatautiepidemian estämiseksi oman toiminnan kautta.
Muut kuin seurakunnalle asetetut lakisääteiset tehtävät ajetaan alas.
Lakisääteisillä tehtävillä tarkoitetaan jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia.
Ohjeet siihen, ketkä voivat osallistua jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin, annetaan myöhemmin.
Merikarvian seurakunta luopuu kaikista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten tehtävien hoitamisen kannalta.
Seurakunta toimii viranomaisena koko tämän ajan, ja muut yhteiskunnan tavoin on lieventämässä yksinäisyyttä ja muita kielteisiä ilmiöitä, jotka seuraavat avointen kokoontumisten vähentämisestä.
Kuitenkin tapaamisissa suosimaan etäyhteyksien käyttöä. Työntekijät toimivat tässä omiin verkostoihin puhelimitse, WhatsApp- ja Facebook -sovelluksien välityksellä.
Merikarvian seurakunta tutkii mitä pikimmiten yhteyksien testausta kriisiviestintään, jossa tukeudutaan kirkon kriisiviestintämalliin.
Seurakunnassa tullaan pohtimaan toimitamalleja muualla kuin seurakunnan omissa tiloissa suoritettavaan työhön.
Kaikki edellä esiintuotu on seurakunnan vastuulla olevaa varautumista, jota Tuomiokapituli valvoo (KL25 luku 15 a §).
VIIKKO 12
Toistaiseksi viikko toiminta on lopetettu.
EU-ruuanjako maanantai aamuisin klo 9-10 pyritään järjestämään.
Jos kuulut riskiryhmään, ota yhteyttä diakoni Helena Valliin.
Hyvä seurakuntaväki, ystävät!
Surukseni on ilmoitettava, että jumalanpalvelukset toimitetaan tyhjille seinille. Tämä on piispojen kanta.
Jumalanpalveluksen jälkeen ovet avataan ja kirkkoon voi tulla hiljentymään rukoukseen ja saamaan sielunhoitoapua.
Kirkko on tällöin avoinna 1,5 tuntia.
18.3.2020 Kirkkoherra
YLE VAHVISTAA HARTAUSOHJELMIA PANDEMIAN AIKANA
Tv:ssä jumalanpalveluksia lisätään toistaiseksi niin, että lähetys on sekä juhlapyhinä, että jokaisena sunnuntaina. Nyt keväälle on sovittu neljä ylimääräistä sunnuntailähetystä.
Yle Radio 1:ssä on aamu- ja iltahartaudet uusintoineen joka arkipäivä sekä lauantaisin. Sunnuntaisin on kaksi jumalanpalvelusta, muina juhlapyhinä yksi.
Tv 1:n ohjelmistossa on normaalisti lauantaisin Pisara-hartaus. Sunnuntaisin ja muina kirkollisina pyhinä lähetetään yhteensä 37 tv-jumalanpalvelusta vuodessa.
VIIKKO 14
Su 5.7.
Sanajumalanpalvelus kirkossa ilman yleisöä klo 10, Broberg. Jumalanpalveluksen jälkeen ovet avataan ja kirkkoon voi tulla hiljentymään ja saamaan siulunhoitoapua (n. 1,5 t)
VIIKKO 15
Ma 6.4.
EU-ruuan ja leipien jako diakoniatoimistossa klo 9-10.
To 9.4.
Kiirastorstain viikkojumalanpalvelus kirkossa ilman yleisöä klo 19, Broberg ja Virtalaine.
Pe 10.4.
Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus kirkossa ilman yleisöä klo 10, Broberg ja Virtalaine.
Su 12.4.
Pääsiäispäivän sanajumalanpalvelus kirkossa ilman yleisöä klo 10, Broberg ja Virtalaine.

Jumalanpalvelusten jälkeen ovet avataan ja kirkkoon voi tulla hiljentymään rukoukseen ja saamaan sielunhoitoapua. Kirkko on tällöin avoinna 1,5 tuntia.
Jumalanpalvelukset ovat nähtävissä nauhoitettuna merikarvian seurakunnan facebook-sivulla.

RAUHANYHDISTYS:
Toiminta on toistaiseksi tauolla.
Päivitetty 2.4.2020 - Tulostettava versio -