Uutislistaukseen

Seurakunta etsii uusia työntekotapoja ja uutta potkua kokoontumisiin

Uusia työntekotapoja ja potkua piiritoimintaan

Kirjoitan tässä sinulle esimerkkejä syksyn toiminnasta. Voit pohtia, miten ne voisivat hyödyttää elämääsi. Tärkeintä on, ettet jää yksin vaan voit kokea mielekkääksi toimia muiden mukana luontopolulla, ignatiaanisessa, laulu tai kirjapiirissä. Tähän haastan sinua! 

 

Uusia työntekotapoja ja potkua piiritoimintaan

Valoa pimeyteen

Uusia työntekotapoja ja potkua piiritoimintaan

Luontokokemusta etsimässä

Saatat kaivata luonnossa liikkumista. Kotona oleilu saa uutta mielekkyyttä, jos lähdet liikkeelle luontoon. Ahdistava olo saattaa helpottua liikkumisen lisääntymisen myötä. Jo pelkkä luonnon näkeminen tuo mielihyvää ja lisää luovuutta. Luonnossa oleminen ja luonnon havainnoiminen saattaa tuoda uusia ajatuksia elämään. Jos koet olevasi umpikujassa elämän haasteiden kanssa, haastan sinua lähtemään liikkeelle muiden kanssa luontopolulle.

 

Ignatiaaninen pohdiskelu elämän mielekkyyttä etsivälle

Ignatiaanisessa kokoontumisessa korostuu se, ettei mikään elämän osa-alue ei ole kenenkään ulkopuolella ja ihmiselämää tulee lähestyä kokonaisuutena, samoin kuin koko maailma on lahja ihmisille. Pohdiskelu on vapaa tila, jossa jokaisella piiriin osallistuvalla on lupa puhua avoimesti. Puhumisessa on kuitenkin tärkeää muistaa piirin edetessä, että negatiivisuus ei ole voimavara, vaan vie voimaa muulta elämältä. Siksi piirin tarkoitus on nähdä elämä ja Jumala voimaannuttavina lahjoina jokaisen osallistujan kohdalla.

 

Laulaminen parantaa hengitystä ja hengellisyyttä

Mikä tahansa laulu on elämän arvoinen. Lauluja ei voida erotella. Tavallisesti seurakunnan tiloissa lauletaan virsiä tai hengellisiä lauluja. Ne voivat toki olla näitäkin. Kuitenkin olisi terapeuttista laulaa myös vanhoja kouluajan lauluja, joissa henkii muistojen rikas ja hyvähenkinen perinne. Haastankin sinut lähtemään muistojen laulun tielle ja matkaan.

 

Syksyn kirjat vievät vilun mennessään

Kirjojen merkitys säilyy mielikuvituksen ja eläkokemusten terapoijana. Hyvä kirja on kuin ystävä, joka ymmärtää sinua. Minkä kirjan haluaisit jakaa Kirjapiiriläisten kanssa? Olisiko tässä yksi syy osallistua?

 

Mieti mihin osallistuisit ja kerro siitä. Lähetä tekstiviesti numeroon 040 5277504.  

1.9.2022 11.45