Palvelut
Hau­dan­hoi­to
Mu­siik­ki­työ
Lapsi- ja nuorisotyö...
Dia­ko­nia­työ...
Ai­kuis­työ
» Ai­kuis­pii­ri­toi­min­ta
» Mu­siik­ki­ti­lai­suu­det
Lä­he­tys­työ...
Kirkolliset toimitukset...
Palvelut > Aikuistyö

Aikuistyö

Mitä on aikuistyö?

Aikuistyöllä tarkoitetaan kaikkea sitä seurakunnan toimintaa ja yhteydenpitoa joka kohdistuu seurakunnan aikuisiin jäseniin. Yleensä kaikki seurakunnan toiminta on kuitenkin avointa, johon voi osallistua kuka tahansa riippumatta elämäntilanteesta. Myöskään seurakuntarajat eivät aseta estettä osallistumiselle erilaisiin toimintoihin.

Tärkeä osa aikuistyötä on ihmisen kohtaaminen. Kristillisten arvojen ja opetuksen lisäksi ihmisille on osoitettava, että heistä välitetään ja heitä halutaan tukea elämän eri tilanteissa.

Merikarvian seurakunnassa järjestetään vuoden aikana tapahtumia ja tilaisuuksia, seuroja ja musiikkitilaisuuksia, joiden toteuttamisessa seurakuntalaiset ovat mukana. Merkittävimpiä aikuistyön järjestämiä tapahtumia ovat hengelliset syventymispäivät ja kirkkopyhä-tapahtumat. Tarjolla on myös pienryhmätoimintaa esim. raamattu- ja keskustelupiiri, miestenpiiri ja naisten kahvila.

Seurakunnan aikuistyö rakentuu jumalanpalveluselämän ympärille. Aikuistyöhön kuuluvat vuosittain talvella kylillä pidettävät kinkerit, seurat kodeissa tai seurakuntakodissa, raamattuopetus, naisten ja miesten toiminta, tilaisuudet eri kristillisten järjestöjen kanssa, kesäaikaan Merimaan hengellisten laulujen ilta ja suvi illan säveliä–illat, juhannusjuhla Nuortenniemessä ja 50 vuotta sitten ripille päässeiden kirkkopyhä.

Työn keskeisenä ajatuksena on auttaa aikuisväestöä kokemaan seurakunta tärkeänä paikkana elämässä. Tavoitteena on tukea aikuisia elämään seurakunnan jäseninä ja kantamaan vastuuta seurakunnalle annetusta todistus- ja palvelutehtävästä. Tavoitteisiin pyritään edellä kerrotun pienpiiritoiminnan, viikkotoiminnan ja erilaisten tapahtumien kautta.

Aikuistyön tarkoitus on vahvistaa yhteyttä seurakuntaan ja uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan Raamatun sanan kautta.

Päivitetty 18.8.2015 - Tulostettava versio -
 
 
 Kirkkoherranvirasto • Kauppatie 50, 29900 MERIKARVIA • (02) 5512 300, 5512 174 • merikarvian.seurakunta@evl.fi
Sivuston toteutus: Hakosalo Software OyLisätietoa evästekäytännöstä